top of page

Lessen uit The First 1000: Wat Grote Merken ons Leren Over Groei

"The First 1000" verwijst naar de eerste duizend klanten of gebruikers die een bedrijf of product aantrekt. Deze fase is cruciaal voor veel startende ondernemingen, aangezien deze eerste klanten niet alleen inkomsten genereren, maar ook waardevolle inzichten verschaffen en fungeren als merkambassadeurs. Hun feedback helpt om producten of diensten te verbeteren, terwijl hun ambassadeurschap zorgt voor meer klanten en dus meer omzet.


De website The First 1000 onderzoekt hoe grote nieuwe (online) merken, zoals BeReal, OnlyFans, Airbnb, Tinder en Spotify, hun eerste 1000 klanten hebben aangetrokken. Deze merken begonnen vaak offline en verfijnden hun strategie om online te schitteren.Wat Hebben We Geleerd van Grote Merken?

Het is duidelijk dat zelfs de grootste online merken vaak offline beginnen. Hier zijn enkele voorbeelden van bedrijven die offline strategieën hebben gebruikt om hun online aanwezigheid te laten groeien:

  1. Tinder: In de begindagen stuurde Tinder vertegenwoordigers naar universiteitsfeestjes om de app te promoten. Dit mond-tot-mond-effect droeg bij aan de groei van de app.

  2. Uber: Uber gebruikte street teams om potentiële klanten persoonlijk aan te spreken en hen de voordelen van de dienst uit te leggen, wat de mond-tot-mondreclame bevorderde.

  3. Airbnb: Airbnb begon met het fotograferen van huizen voor hun platform, waardoor vertrouwen werd opgebouwd tussen verhuurders en gebruikers.

  4. Dropbox: Dropbox stimuleerde mond-tot-mondreclame door gebruikers extra opslagruimte te bieden als ze vrienden doorverwezen naar de dienst.

zoals je ziet zijn dit allemaal merken die alleen online te benaderen zijn, maar de basis van hun succes, lag toch echt offline.


Hoe Kan Jouw Merk Profiteren?

Hier zijn enkele adviezen voor bedrijven die offline strategieën willen gebruiken om online te groeien:

  • Ken je doelgroep: Begrijp wie je ideale klanten zijn en waar ze zich offline bevinden, want dit kan variëren afhankelijk van je branche en product.

  • Gebruik evenementen en samenwerkingen: Overweeg deelname aan evenementen en beurzen of het opzetten van samenwerkingen met lokale bedrijven om je merk te promoten.

  • Creëer opvallende offline ervaringen: Denk aan creatieve offline ervaringen, zoals pop-upwinkels, workshops of guerrillamarketingstunts, om de aandacht te trekken.

  • Stimuleer mond-tot-mondreclame: Beloon bestaande klanten voor het verwijzen van nieuwe klanten, want een goed doorverwijsprogramma kan een krachtig hulpmiddel zijn.

  • Meet en analyseer: Zorg ervoor dat je meet welke offline inspanningen leiden tot online conversies, zodat je je strategie kunt optimaliseren.

Het combineren van online en offline strategieën kan een krachtige manier zijn om je merk te laten groeien, vooral in de beginfase. Het sleutelwoord is consistentie: zorg ervoor dat je offline en online inspanningen naadloos op elkaar aansluiten en je merkverhaal consistent overbrengen.


Heb je hulp nodig bij het laten groeien van je bedrijf? Aarzel niet om contact op te nemen. We staan klaar om je te begeleiden op de weg naar succes.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page