top of page

Wat is Linkbuilding? En waarom is het belangrijk om gevonden te worden in zoekmachines?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2023

Add Valore helpt jou graag om beter gevonden te worden in zoekmachines. Het liefst doen wij het voor je, maar als het even kan, leren wij je ook hoe je het zelf kunt doen. Een van onze belangrijkste middelen om de ranking in zoekmachines te verbeteren is Linkbuilding. Wij maken onderscheid in interne en externe linkbuilding.


Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op webpagina's, die naar de een pagina op jouw eigen site verwijzen. Linkbuilding heeft als doel om meer bezoekers op de website te krijgen.

Daarnaast is linkbuilding van essentieel belang voor de vindbaarheid in Google. Google ziet de links van andere pagina's naar jouw pagina als stemmen. Als je veel stemmen krijgt, krijg je ook meer waardering van Google. Deze waardering zorgt ervoor dat je website beter scoort in zoekmachines dan websites die weinig backlinks hebben.

Met andere woorden: Google kent jouw pagina een hogere autoriteit toe omdat jouw pagina veelbesproken is.Kwaliteit links

Het gaat bij het verzamelen van externe links (linkbuilding) niet alleen om het aantal links naar je website maar de links die je ontvangt horen wel relevant te zijn voor het onderwerp van de website. Je kunt zelf sites benaderen en vragen of ze een link naar je website willen plaatsen. Als je veel van dit soort links hebt verzameld, heeft dit een positieve uitwerking op je rang in de zoekresultaten.


Een link van een populaire website heeft meer waarde dan een minder populaire website. Daarnaast is het ook belangrijk welke tekst wordt meegeven aan de link. Deze tekst wordt de ‘anchortekst’ genoemd. De anchortekst van een link is het klikbare gedeelte van de tekstlink. Hiermee geef je zowel bezoekers als zoekmachines een hint over het onderwerp van de pagina waar je naar linkt.Interne links

Met interne links worden de links binnen je eigen website bedoeld. De interne linkstructuur is belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie. Met de interne linkstructuur kun je aan zoekmachines duidelijk maken welke pagina’s het belangrijkste zijn. Ook bij interne links is het van belang dat je een relevante anchortekst meegeeft aan de link.

Goede backlinks komen je positie in de zoekresultaten zeker ten goede. Linkbuilding is echter een tijdrovend karwei en zeker geen makkelijke klus. Kijk daarom naar onze SEO-pagina om te zien hoe wij je daarbij kunnen helpen.


Hoe kom ik aan Backlinks:


  1. Links uitruilen met andere webmasters

  2. Backlinks plaatsen in blogs op andere websites

  3. Schrijven of publiceren van content die interessant is. zo zorg je er namelijk voor dat andere daar als bron naartoe willen verwijzen

  4. Social media

  5. Backlinks kopen

  6. Advies van Add Valore vragen


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page